Yaşam Taş gibi diri kışlık zeytin için limon tuzu şart! Yan yatırılıp yuvarlanırsa lezzet fışkırıyor Evde kendi zeytinlerini kurmak isteyenlerdenseniz bazı püf noktalarını bilmeniz gerekiyor. Mükemmel zeytinlere 5 adımda kavuşabilirsiniz. Peki ama nasıl? Hayati Karagöz 26 Ağustos 2024 Ev yapımı lezzetleri seviyor ve kışlık hazırlığı yapıyorsanız haberimizi okumanızda fayda var. Kışlık tarifler dendiğinde ilk akla gelenlerden biri olan zeytinleri, kendiniz kurmak, uzun süre bozulmadan ve yumuşamadan saklamak istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde hem zeytinler yumuşayabilir, hem de lezzeti istediğiniz gibi olmayabilir. ZEYTİN SEÇİMİ Zeytin kurarken siyah veya yeşil zeytin tercih edebilirsiniz. Önemli olan zeytinlerin taze olması ve güzelce ayıklanmasıdır. Özellikle içlerinde yumuşamış, çürümüş ve darbe almış zeytinler varsa bunları mutlaka ayırmalısınız. Varsa yaprak ve saplarını da zeytinlerden uzak tutmanız önemli. KAYA TUZU Zeytinleri kavanoz veya pet şişelere aktarırken, 5 kg zeytin için 1 çay bardağı kaya tuzu kullanmalısınız. Kaya tuzu, zeytinleri lezzetlendirirken uzun süre bozulmadan saklanmalarını sağlıyor. Kaya tuzuna ek olarak küçük bir parça limon tuzu da ekleyebilirsiniz. HAREKET Zeytinleri kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra, serin ve rutubetsiz bir alanda muhafaza etmeye özen gösterin. Zeytin kavanozlarını her gün bir kez hareket ettirmek de son derece önemli. Bunun için kavanozları yan yatırarak yuvarlamayı deneyebilirsiniz. SIVI YAĞ Zeytinler, ortalama 30 ila 40 gün içinde tüketime hazır hale geliyor. Ancak zeytinleri aynı pet şişe veya kavanozlarda saklamayı düşünüyorsanız, üzerine ayçiçek yağı koymayı ihmal etmeyin. Zeytinleri her gün çalkalayarak yağın her tarafa geldiğinden de emin olmalısınız. Bu aşamada zeytinyağı kullanmamalısınız. Çünkü zeytinyağı hem zeytini yumuşatır, hem de serin ortamlarda donabilir. SAKLAMA Eğer tenekeleri açtıktan sonra nasıl saklayacağınıza karar veremediyseniz, tenekenin içindeki zeytinleri suyuyla cam kavanozlara aktarabilir ve ağzını kapatabilirsiniz. Eğer cam kavanoz yoksa ve tenekede saklamak istiyorsanız, üzerine bir miktar zeytinyağı ekleyip tenekenin ağzını kapatmanız yeterli olacaktır. Eğer tenekeden çıkardığınız zeytinler çok tuzluysa, kahvaltıda yiyeceğiniz kadar zeytini çıkarıp bir süre suda bekletip öyle servis edebilirsiniz. Continue Reading Previous: Yağmur Tanrısevsin’den yıllar sonra gelen Güneşi Beklerken itirafı! ‘Travmalı bir karakterdi’Next: Kıbrıs Gazisi Nizam Kılıç Son Yolculuğuna Uğurlandı Bir yanıt yazın Yanıtı iptal etE-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdirYorum * Ad * E-posta * İnternet sitesi Daha sonraki yorumlarımda kullanılması için adım, e-posta adresim ve site adresim bu tarayıcıya kaydedilsin. Δ Related Stories Sivas’ta betonda karpuz yetişti: Görenler gözlerine inanamadı Yaşam Sivas’ta betonda karpuz yetişti: Görenler gözlerine inanamadı 16 Eylül 2024 Gaye Su Akyol, 11 Ekim’de KüçükÇiftlik Bahçe Sahnesi’nde Yaşam Gaye Su Akyol, 11 Ekim’de KüçükÇiftlik Bahçe Sahnesi’nde 16 Eylül 2024 Zeynep Bastık’ın dudak uçuklatan reklam geliri Yaşam Zeynep Bastık’ın dudak uçuklatan reklam geliri 16 Eylül 2024